Upravni odbor HSD-a na 16. sjednici održanoj 24. veljače 2011.g. potvrdio je sastav hrvatske ekipe koja će predstavljati našu zemlju na 48. kongresu i natjecanjima svjetskog prvenstva INTERSTENO u Parizu, 8-17. srpnja ove godine.

 

Prema postignutim rezultatima po utvrđenim kriterijima s kvalifikacijskog natjecanja održanog u sklopu 32. dana tipkovnice u Zagrebu 13. studenoga 2010.g., za svjetsko prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji plasirale su se natjecateljice s najboljim rezultatima u skupini A - 30-minutnom prijepisu teksta: Tanja Ivana Juričev (Vodice), Vera Pendeš (Kutina), Kristina Zlodi (Strmec Samoborski), Nataša Cigetić (Velika Gorica) i Katarina Klarić (Novigrad Podravski), te pobjednica u skupini B - 10-minutnom prijepisu teksta Andrea Muženić Vidak, učenica Upravne i birotehničke škole Zagreb. Osim u disciplini brzine prijepisa (Text production) na hrvatskom jeziku, Tanja Ivana Juričev, Vodičanka norveških korijena, natjecat će se i u prijepisu engleskog teksta, a Kristina Zlodi nastupit će i u disciplini obrade teksta (Text correction).

 

Voditeljica ekipe, u kojoj su još Josip Hanjš iz Zagreba, natjecatelj u grafičkoj stenografiji i profesorica francuskog jezika Alka Vrsalović, biti će Marica Piršlin, nastavnica birotehničkih predmeta u Upravnoj i birotehničkoj školi Zagreb.

 

Ekipa će, u aranžmanu turističke agencije “Kompas” Zagreb, boraviti u Parizu od 9. do 16. srpnja, a troškovi se financiraju iz sredstava donacija i proračuna Hrvatskog stenografskog društva.

 

(Više o događanjima na: http://www.intersteno.org/ 2011.)

Učlanite se

Facebook

SFbBox by debt consolidation